Undersøkelser

MR-undersøkelse

 

MR er en effektiv og ufarlig metode som gir gode bilder av kroppsdeler som også er omgitt av ben/skjelett. Derfor er det vanlig å bruke MR til å undersøke hjerne, nakke og ryggmarg, samt ledd og muskler. Vi utfører MR ved samtlige av våre avdelinger, til sammen nesten 200 000 undersøkelser hvert år.

Prisliste Aleris Røntgen

Undersøkelsen skjer inne i en lang, smal trommel. Hvert billedopptak tar sjelden lengre enn fem minutter, og hele undersøkelsen er som oftest over i løpet av 15-20 minutter. Selv våre helt moderne MR-maskiner avgir en del støy under undersøkelsen, og vi tilbyr derfor øreklokker til de pasienter som ønsker det.

Som pasient må du fylle ut et skjema med pasientopplysninger før undersøkelsen (-e). Dette skjemaet får du utdelt på avdelingen ved oppmøte, men du finner også skjemaet HER.

Fakta om MR-undersøkelse

Hva: 
En avansert undersøkelse med meget god kontrast mellom vevene
Hvor: 
Utføres ved alle Aleris Røntgens avdelinger.
For: 
Pasienter som er henvist fra lege eller annen behandler.
Priser: 
Kun egenandel ved vanlig innkalling. Muligheter for å få raskere time ved egenbetaling. Se forøvrig vår prisliste under fanen "Pasienter" for spesifikke priser per undersøkelse.
Øvrig: 
Henvisning fra lege er nødvendig. Informasjon om faste eller andre forberedelser oppgis ved innkalling.

Web-booking

Bestill time

Artikler om MR-undersøkelse

  • Om MR

    MR er en ufarlig undersøkelse som utføres ved hjelp av strålingsfrie radiobølger og magnetfelter. Det er den foretrukne undersøkelsen for kroppsdeler som er omgitt av benvev (skjelett).